košík je prázdný!
Tyto webové stránky používají soubory cookie ke zlepšení uživatelského prostředí a k poskytování obsahu. Některé z nich jsou nezbytné pro správné fungování webu, jiné jsou nepovinné a mohou být použity k personalizaci reklam. Více informací
Tapioková mouka je škrobové jídlo získané z hlízy rostliny tapioky (Manihot esculenta), která pochází z Jižní Ameriky, zejména z Brazílie. Je tam také známá pod názvy manioka, kasava, yuca …
I když je u nás relativně novinkou, je v jihoamerické kuchyni přítomna již několik let a díky své univerzálnosti se rychle rozšířila i do asijské a africké kuchyně.
Díky své škrobové povaze je oblíbenou alternativou bílé mouky a kukuřičného škrobu, zejména mezi lidmi se speciálními dietami. S neutrálním chutí a vůní neovlivňuje ostatní chutě, takže ji můžete bez obav přidat do svých oblíbených jídel.
BIO Tapiokovou mouku značky FutuNatura můžete použít následujícím způsobem:
Průměrná výživová hodnota | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1440 kJ / 344 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 86 g |
- z toho cukry | 0 g |
- z toho škrob | ≥ 84 g |
Stravitelná vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | < 0,02 g |
Hodnoty se mohou lišit v důsledku složek přírodního původu.
Složení: 100 % tapioková mouka (Manihot esculenta) ve formě prášku z certifikované ekologické produkce. SI-EKO-002. Zemědělství mimo EU.
Původ: Vietnam
Čisté množství: 1000 g
Upozornění: Udržujte mimo dosah dětí! ! Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 18 °C.
"Od té doby, co jsem vyzkoušela tapiokovou mouku, ji mám vždy v kuchyni."
"Tapiokovou mouku používám k zahušťování pokrmů a jako alternativu bílé mouky."
"Tapioková mouka má neutrální chuť, takže ji bez starostí přidávám do řady jídel."
Pondělí - čtvrtek: 8:00 - 16:00
Pátek: 8:00 - 14:00
Možnost platby kartou. Ochrana osobních údajů zaručena pomocí šifrování SSL.
Možnost platby kartou. Ochrana osobních údajů zaručena pomocí šifrování SSL.