košík je prázdný!
Tyto webové stránky používají soubory cookie ke zlepšení uživatelského prostředí a k poskytování obsahu. Některé z nich jsou nezbytné pro správné fungování webu, jiné jsou nepovinné a mohou být použity k personalizaci reklam. Více informací
Modrofialové plody borůvky neboli borůvky lesní (Vaccinium myrtillus) jsou velice chutné, a proto si na nich vždy rádi pochutnáme. V českých lesích dozrávají obvykle během června.
Díky jejich blahodárným účinkům je dobré sušené borůvky užívat po celý rok – k přípravě čaje.
U bylinných čajů je obzvláště důležitá správná příprava a dávkování. Zlatým pravidlem je, že by měly být vždy připraveny čerstvé a podle návodu, který se vztahuje na danou rostlinu.
Existují tři různé způsoby přípravy bylinného čaje.
1. Spaření je nejběžnější způsob přípravy bylinných čajů. Sušené rostliny se zalijí vroucí vodou o teplotě 90 °C a nechají se louhovat 5-15 minut, poté se čaj scedí.
2. Vyluhováním se rozumí výluh z bylin, které jsou vysoce citlivé na teplo. Zalije se vodou o pokojové teplotě, nechá se přes noc odstát a poté se scedí.
3. Převařením se obvykle připravuje z kořenů, kůry nebo semen. Bylinky se zahřejí ve studené vodě k varu, pak se vaří 10-20 minut a scedí se.
Pokud nepijete neochucený čaj, přidejte do něj med nebo citron, ale až poté, co vychladne natolik, aby byl vlažný - jen tak zabráníte tomu, aby teplota zničila prospěšné látky v medu nebo citronu.
Použití: 1 čajovou lžičku přelijte 250 ml studené vody, vařte 3-10 minut, nechte 10-15 minut odstát a poté sceďte. Suché plody lze konzumovat i samotné.
Složení: plody borůvek.
Čisté množství: 50 g
Upozornění: Tento výrobek nenahrazuje vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl.
Skladování: Skladujte na suchém místě při teplotě 5-25°C.
Pondělí - čtvrtek: 8:00 - 16:00
Pátek: 8:00 - 14:00
Možnost platby kartou. Ochrana osobních údajů zaručena pomocí šifrování SSL.
Možnost platby kartou. Ochrana osobních údajů zaručena pomocí šifrování SSL.