košík je prázdný!
Tyto webové stránky používají soubory cookie ke zlepšení uživatelského prostředí a k poskytování obsahu. Některé z nich jsou nezbytné pro správné fungování webu, jiné jsou nepovinné a mohou být použity k personalizaci reklam. Více informací
Maliny jsou oblíbeným ovocem a jejich keř, takzvaný maliník, najdete téměř na každé zahradě. Málokdo však ví, že užitečné jsou nejen plody, ale také listy maliníku, které se používají k přípravě čaje.
Latinský název rostliny je rubus idaeus.
U bylinných čajů je obzvláště důležitá správná příprava a dávkování. Zlatým pravidlem je, že by měly být vždy připraveny čerstvé a podle návodu, který se vztahuje na danou rostlinu.
Existují tři různé způsoby přípravy bylinného čaje.
1. Spaření je nejběžnější způsob přípravy bylinných čajů. Sušené rostliny se zalijí vroucí vodou o teplotě 90 °C a nechají se louhovat 5-15 minut, poté se čaj scedí.
2. Vyluhováním se rozumí výluh z bylin, které jsou vysoce citlivé na teplo. Zalije se vodou o pokojové teplotě, nechá se přes noc odstát a poté se scedí.
3. Převařením se obvykle připravuje z kořenů, kůry nebo semen. Bylinky se zahřejí ve studené vodě k varu, pak se vaří 10-20 minut a scedí se.
Pokud nepijete neochucený čaj, přidejte do něj med nebo citron, ale až poté, co vychladne natolik, aby byl vlažný - jen tak zabráníte tomu, aby teplota zničila prospěšné látky v medu nebo citronu.
Použití: 1 polévkovou lžíci přelijte 250 ml horké vody, nechte 15 minut louhovat a poté sceďte.
Složení: listy maliníku.
Čisté množství: 50 g
Upozornění: Tento výrobek nenahrazuje vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl. Díky chlupatosti malinových listů dochází po sušení a balení k jejich slepení, což je přirozený jev, který nemá vliv na kvalitu produktu.
Skladování: Skladujte na suchém místě při teplotě 5-25 °C.
Pondělí - čtvrtek: 8:00 - 16:00
Pátek: 8:00 - 14:00
Možnost platby kartou. Ochrana osobních údajů zaručena pomocí šifrování SSL.
Možnost platby kartou. Ochrana osobních údajů zaručena pomocí šifrování SSL.