košík je prázdný!
Tyto webové stránky používají soubory cookie ke zlepšení uživatelského prostředí a k poskytování obsahu. Některé z nich jsou nezbytné pro správné fungování webu, jiné jsou nepovinné a mohou být použity k personalizaci reklam. Více informací
Palmový cukr, nazývaný také jaggery a gur, je sladidlo získávané z mízy palmy nesoucí název arenga cukrodárná (Arenga pinnata). Palmová šťáva se nejprve vařením zkondenzuje na melasu, která se následně ochladí. Vznikají krystaly, a tak i cukr v pevné krystalické formě. Může být světle až tmavě hnědý.
V indické kuchyni se palmový cukr používá ke slazení pikantních pokrmů. Přidává se do pokrmů, jako je kari a sambar (zeleninový guláš). Místní obyvatelé si menší kousky cukru vychutnávají i jako sladkou tečku. Cukr se také používá v kombinaci s indickým kořením k výrobě cukroví.
Palmový cukr je vhodné použít jako přídavek do různých dezertů, omáček a také do slaných pokrmů pro vyvážení slané chuti. Může být také použit k dochucení různých nápojů, jako je čaj a káva.
Proč zvolit BIO Palmový cukr značky Dragon Superfoods?
Použití: Palmový cukr lze použít místo běžného bílého cukru ke slazení nápojů, dezertů a také do slaných jídel pro vyvážení chuti.
Průměrná výživová hodnota | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1632 kJ / 384 kcal |
Tuky | 0,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 93 g |
- z toho cukry | 93 g |
Vláknina | 1,1 g |
Bílkoviny | 1,7 g |
Sůl | 0,35 g |
Složení: 100 % palmový cukr (Arenga pinnata)*. *z certifikované ekologické produkce (BG-BIO-22). Zemědělství mimo EU.
Země původu: Indonésie
Čisté množství: 250 g
Upozornění: Skladujte na suchém a chladném místě.
Pondělí - čtvrtek: 8:00 - 16:00
Pátek: 8:00 - 14:00
Možnost platby kartou. Ochrana osobních údajů zaručena pomocí šifrování SSL.
Možnost platby kartou. Ochrana osobních údajů zaručena pomocí šifrování SSL.