FutuNatura

Černá himalájská sůl, jemně mletá

Obsah: 250 g
Black Friday
119 Kč 139 Kč
Č. produktu: FN262
-+

Nebo nám zavolejte na +420 29 618 2825

Black Friday – Využijte 17% slevu na celý nákup a dopravu zdarma při nákupu nad 600 Kč.
  • Výrobek je skladem
  • Odeslání ještě dnes!
Kredit
Nákupem získáte 3 Kč
Výhody
Bezplatné doručení nad 600 Kč
Dárek při nákupu nad 1190 Kč
Způsoby platby
paymentsZpůsoby platby
Cena dopravy
Česká pošta, PPL, Packeta

Množstevní sleva

Kupte 2 a ušetřete
117 Kč / kus
234 Kč
278 Kč
Kupte 3 a ušetřete
115 Kč / kus
345 Kč
417 Kč

Informace o produktu

Obecné Použití Složení Upozornění
  • Obecné

    Černá himalájská sůl neboli Kala Namak – přírodní a bez aditiv.

     

    Himalájská sůl je přírodní kamenná, respektive minerální sůl získávaná ze solných jeskyní či dolů v oblastech Pákistánu a Indie ležících na úpatí Himálaje. Sůl se těží ručně a poté se obvykle mele nebo tvaruje do krystalů různých velikostí.

    Na rozdíl od mořské soli tato sůl nevzniká „přes noc“ – je výsledkem dlouhého procesu odpařování mořské vody, který probíhal před miliony let. V době, kdy oblast dnešního Himálaje pokrýval starověký oceán, se minerály z půdy a hornin vlivem slunečního tepla soustřeďovaly v solných ložiscích, které byly následně pohřbeny pod vrstvami usazenin a hornin. Vlivem tlaku tektonických pohybů se tato ložiska posunula směrem k povrchu, kde byla vystavena erozi a zvětrávání a zároveň se stala přístupnými pro těžbu.

     

    Jemně mletá a všestranně využitelná – k solení a dochucení pokrmů.

     

    Černá himalájská sůl se v hindštině nazývá také Kala Namak, což znamená „černá sůl“. Svůj název získala podle barvy krystalů, které jsou různě barevné – vše od šedobílé, černé až po červenohnědou. Vyznačuje se také sirnou vůní připomínající sázené vejce, díky čemuž je tak oblíbená v indické kuchyni, ale také například v lanýžových pokrmech.

    Černá himalájská sůl FutuNatura je jemně mletá a neobsahuje žádné přísady. Nabízí mimořádně všestranné použití - můžete ji použít místo běžné kuchyňské soli, k dochucení pokrmů, různých solných směsí a marinád a hodí se i pro přípravu solné koupele nebo jiné domácí kosmetiky.

     

    Pro svou specifickou chuť je oblíbená v indické kuchyni!

     

    Jaký je rozdíl mezi růžovou a černou himalájskou solí?

    Kromě barvy, která je dána rozdílným obsahem minerálů, se liší i chutí a vůní – růžová má mírnější a jemnější chuť, černá zase intenzivnější chuť a charakteristickou vůni po síře. Obě se těží stejným způsobem a ze stejných dolů.

  • Použití

    Doporučené použití: Himalájskou sůl lze použít do jakéhokoli pokrmu, stejně jako běžnou kuchyňskou sůl. Skvěle se hodí i k přípravě domácí kosmetiky.

  • Složení

    Složení: černá himalájská sůl, jemně mletá.

    Země původu: Pákistán

    Čisté množství: 250 g

  • Upozornění

    Upozornění: Skladujte v suchu a temnu, chraňte před přímým slunečním zářením.

Názory našich zákazníků

"Pokud hledáte přírodní a zdravou alternativu k běžné soli, tato černá himalájská sůl je dokonalou volbou! Nejen, že je bohatá na minerály, ale také vypadá skvěle na talíři."

Kristýna Lhotová
mama blogerka

"Ráda podtrhnu chuť svých pokrmů černou himalájskou solí."

Michaela Chlapková
mama blogerka
Černý zázvor - extrakt v kapslích
Černá himalájská sůl, jemně mletá
119 Kč
139 Kč
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.